Ali Eyüpoğlu - “80’ler” Sil Baştan!


TRT 1’in sevilen dönem dizisi “80’ler” 22’nci bölümünün yayınlandığı 5 Haziran’da “sezon finali” yapıp “yaz tatili”ne çıktı.
Dizinin oyuncuları ve teknik ekibin bir kısmı tatile çıktı ama bir kısmına şimdilik tatil haram...
Çünkü başladığı günden itibaren Yenibosna’daki platoda çekilen “80’ler” sadece plato değil, kıta değiştirdi. Dizinin seti Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na taşındı.
Kartal’da E5 üzerinde eski bir fabrikayı kiralayan Mint Yapım, burayı “80’ler”in A’dan Z’ye çekileceği bir plato haline getirmenin peşinde...
2 bin 500 metrekare kapalı alan içinde yapılan dekorları hafta içinde dizinin yönetmeni Mufit Can Saçıntı ile birlikte gezdik... Yenibosna’da diziyi çektikleri dekoru söküp Kartal’daki yeni platoya taşıma imkanı olmadığı için yeni mekanlarla birlikte eskilerini de sıfırdan yaptıklarını anlatan Saçıntı, şunları söyledi:
“Dizi sezon finali yaptıktan sonra da biz çekimlere devam ettik. Şu an itibarıyla Ramazan’da yayınlanacak dört bölümün çekimleri elimizde hazır. Ancak yeni dekorda bazı ek sahnelerde de çekim yapmamız gerekiyor. O yüzden bütün ekip  1 - 6 Temmuz arasında çalışacak. Dört bölümün eksik sahnelerini çektikten sonra, yeni dekorun hazırlanmasında görev yapan 20 arkadaşımızla birlikte tüm ekip tatile çıkacak. ‘80’ler’in Ramazan ve Bayram bölümleri yayınlanırken tatil yapacak ekibimiz yeni sezon için 15 Ağustos’ta işbaşı yapacak.”
Yeni sezonda neler olacak?
Bitmek üzere olan dekoru “80’ler” dizisinde yeni yayın döneminde neler olacağının da resmi gibi... Kartal’daki eski fabrikanın ortasına kondurulan çınar ağacı etrafında oluşturulmuş bütün mekanlar...
Çınaraltı Kahvesi, Çınaraltı Balıkçısı, Manav 76, Şimbil Bakkal, Çınaraltı Polis Karakolu, Berber Recep, Bahar Kasabı, Terzi Yanni gibi mekanlar sardı Çınaraltı Meydanı’nın etrafını... Her yeni dükkân diziye katılan yeni bir karakter ve oyuncu demek...
“Terzi Yanni”yi gerçek bir Rum’un canlandıracağı dizinin yeni isimleri ise şunlar:
Kahveci: Necmi Yapıcı.
Balıkçı: Tahsin Taşkın.
Berber Recep: Nejat Birecik.
Kasap: Faruk Sofuoğlu.
Manav: Aşkın Şenol.
Bakkal: Ayberk Atilla.
“Bay Susmuş” Aydın Sarman!
Yeni yayın döneminde “80’ler”e katılacak en ilginç karakterlerden biri de “Bay Susmuş” olacak...
Her gün düzenli geldiği Çınaraltı Kahvesi’nin bir köşesinde saatlerce kıpırdamadan oturan, hayata küsmüş, kimseyle konuşmayan o yüzden de adı “Susmuş”a çıkan karakter için her hafta birileri bir rivayet ortaya atacak.
O yüzden “Susmuş”, Çınaraltı’nın dolayısıyla da “80’ler”in yeni gözdesi olacak.
Kimi, “Bu eskiden mültimilyarderdi, iflas edince bu hale geldi”, kimi “Çok zengin bir adamdı, bütün servetini bir gecede kumarda kaybetti” diyecek “Susmuş” için...
Müzik dünyasının yaptığı besteler, dizi dünyasının ise Burcu Güven’le birlikte imza attığı dizi müzikleriyle tanıdığı Aydın Sarman, “80’ler”de canlandıracağı karakter için şimdiden hazırlıklara başladı.
“80”ler” dizisinde saçı sakalı birbirine karışmış derbeder “Susmuş”u oynacak olan Sarman, şimdiden sakallarını uzatmaya başladı.

izleyiciden itiraz var!
Gamze Özfırat adlı okurumuz atv’de yayınlanan “Kim Milyoner Olmak İster”deki soruların yanıtlarındaki kendince tespit ettiği yanlışlara dikkat çeken bir e-posta yolladı... İşte yazdıkları:
“Sayın Eyüboğlu, ‘Kim Milyoner Olmak İster’ yarışmasını ancak iki haftadır izleme fırsatı buluyorum ve bu iki haftada yarışmacılara sorulan iki yanlış soru yarışmanın Türkiye’deki sunum biçimi konusunda beni dehşete düşürdü.vermek gerekirse, geçen haftaki programda sorulan ‘dalgıçların vurgun yemesine neden olan gaz hangisidir?’ sorusunun yanıt seçeneklerinden birincisi ‘nitrojen’, üçüncüsü ise ‘azot’ idi. Ne yarışmacı, ne Kenan Işık, ne de soruyu hazırlayan kişi bu ikisinin aslında aynı gazın iki farklı ismi olduğunu bilmiyordu. Neyse ki yarışmacı ‘azot’ deyip geçti de bir haksızlık yaşanmadı.
Bu hafta ise ‘aşağıdaki sözcüklerden hangisi Platon’un aynı adlı okulundan gelir?’ biçiminde bir soru vardı. Klasik Filoloji okumuş biri olarak hemen ‘A’ şıkkındaki ‘akademi’ cevabını seçtim, ama doğru yanıt ‘lise’ sözcüğü olarak geldi!
Bunlar benim izlediğim sürede yakaladığım ve bilgim dahilinde olan yanlış yanıtlar. Kim bilir benim izlemediğim sorular veya bilmediğim konularda da başka ne yanlışlar yapılıyordur?
Aynı yarışmanın Almanya’daki sunumunu RTL kanalında yıllardır izliyorum. Orada yanlış cevap gibi bir durum yaşanmadığı gibi, üstelik doğru cevap açıklandıktan sonra seyirci için bir de bilgi notu veriliyor ve cevabın neden doğru olduğu açıklanıyor. Zaten bu bilgi yarışmalarının bir amacı da bilgi aktarımı değil mi? Bizde ise tam tersi bir amaca hizmet ediyor sanki.”
Zengin Kız Fakir Oğlan!
Çektikleri “80’ler” dizisiyle salı akşamları TRT’ye iyi reyting kazandıran Birol Güven ve arkadaşları TRT için yeni bir dizi için daha kolları sıvadı...
Mint Yapım’ın yeni dizisinin adı proje ilk ortaya çıktığında “Zordur Almak Bizden Kızı”ydı... Ancak dizinin adı değişti ve “Zengin Kız Fakir Oğlan” oldu.
Dizinin yönetmenliğini ise “Altın Portakal” ödüllü Hasan Tolga Pulat yapacak.
Pulat, çektiği ilk uzun metrajlı sinema filmi “Güzel Günler Göreceğiz”e önemli film festivalleri ve yarışmalarda çeşitli dallarda yedi ödül kazandıran bir yönetmen...
“Zengin Kız Fakir Oğlan”ın çekimleri Temmuz ayının ortasında başlayacak.
İstanbul ve Bayramoğlu’nda çekilecek dizinin adından da anlaşılacağı gibi çok bilindik bir öyküsü var...
Ancak diziyi bilindik ve klasik öyküden çıkarıp büyük bir merak ve zevkle izlettirecek olan senaristleri...
Çünkü diziyi Birol Güven, Caner Güler, Metin Açıkgöz ve Müfit Can Saçıntı yazacak.
Yeni yayın döneminde TRT 1’de ekrana gelecek dizinin oyuncu kadrosu tam olarak netleşmedi. Ama bazı rolleri kimlerin üstleneceği belli...
Dizide, kızına aşık olan gence “Zordur almak bizden kızı” deyip sürekli yokuşa sürecek sert babayı “sezon finali”yle birlikte “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisinden ayrılan Hüseyin Avni Danyal canlandıracak.
Dizideki “anne” rolü için Ayda Aksel’le anlaşan Mint Yapım, “zengin kız” rolü için arayışlarını sürdürüyor.
Dizide “zengin kız”a aşık olacak “fakir oğlan”ı ise son olarak “Türkün Uzayla İmtihanı”nda izlediğimiz Ufuk Özkan canlandıracak.

Yorumlar

Popüler Yayınlar